Training Apps (2)

De afgelopen weken heb ik een app genaamd Sports Tracker (ST) onder de loep genomen.

Waar Endomondo toch regelmatig het contact met de GPS-satelieten kijt lijkt te raken, heeft ST hier tot nu toe nog helemaal geen last van gehad. Zelfs bij slechtere omstandigheden (zwaar bewolkt met flinke regen) ben ik het signaal nog niet 1 keer kwijtgeraakt.

Verder lijken deze 2 apps veel op elkaar, al zijn er op details en qua lay-out natuurlijk wel verschillen. Endomondo heeft nog een paar (al dan niet betaalde) toeters en bellen meer, maar ST is (naar mijn bescheiden mening) net weer wat gebruiksvriendelijker. Wat ik zelf ook erg plezierig vind, is dat ST je voor het syncen met de site de privacy-instellingen voor elke nieuwe training laat instellen. Bij Endomondo kun je de standaard privacyopties pas achteraf op de website wijzigen.

Het grootste minpunt van ST is dat de app als service actief blijft als je klaar bent met je training en het programma afsluit. Waar dit voor nodig is, is me volstrekt onduidelijk. Het zal de accuduur zeker niet verbeteren, ook al valt het energieverbruik van de service blijkbaar wel mee.

Kortom, welke van de 2 apps ik zal blijven gebruiken weet ik op dit moment nog niet zeker. Vandaar dat nu nog een link naar beide sites beschikbaar is in het menu "Ritten".

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen