Training Apps

Ik ben van plan om verschillende apps, waarmee je je training en routes kunt registreren, met elkaar te vergelijken. Tot nu toe heb ik gebruik gemaakt van de Endomondo en hier ben ik best tevreden mee. Af en toe wordt het GPS-signaal verloren, maar dat lijkt me niet aan de app maar aan het toestel te liggen. Ook worden vaak fantastische hoogtegegevens weergegeven, maar ook dit ligt aan het GPS-signaal. Bij ideale omstandigheden zal dit best werken, maar in de praktijk hecht ik dus geen waarde aan de hoogtegegevens zolang deze van een telefoon komen.

Bij Endomondo worden de gegevens van je trainingen (of plezierritten) op de website bijgehouden. De gegevens omvatten o.a. de afstand, duur, snelheden en (geschat) calorieverbruik. Indien men de beschikking heeft over  een passende cardiometer kan ook de hartslag worden vastgelegd. Erg leuk is dat je de route en behaalde snelheden per rit kunt bekijken op een kaart en als grafiek. Door in de "Full Screen"-modus met de muis in de grafiek te wijzen wordt de betreffende plek op de kaart weergegeven.
Verder bestaat zelfs de mogelijkheid om iemand online aan te moedigen (en die aanmoediging tijdens de rit ook hoorbaar te maken!), maar ik heb het maar gewoon bij het achteraf delen in Facebook gehouden. Maar je kunt je ritten ook via (plm. 400 !!!) andere Social Media met je vrienden delen.

Vandaag heb ik een app genaamd BikeComputer getest. Het grote voordeel van deze app is dat je kaarten voor offline gebruik kunt downloaden; je hebt dus onderweg geen internetverbinding nodig om je positie op de kaart te bepalen.
Net als bij Endomondo omvat de ritdata de in totaal afgelegde afstand, de duur van de rit, snelheden en evt. cardiologische gegevens. Deze data kun je synchroniseren met een 2-tal duitse websites, te weten www.rennrad-news.de en www.mtb-news.de. Dit gebeurt echter niet automatisch en de weergave op de sites is een stuk minder gelikt dan bij Endomondo; kaarten of grafieken zijn niet te vinden. De integratie van Twitter en Facebook is min of meer ook aanwezig, maar slechts heel summier.
Samenvattend is deze app wat de kaarten betreft dus een aanrader, maar kan het verder niet aan Endomondo tippen. Voor de kaarten laat ik het dus op de telefoon staan, mocht ik eens ergens in het buitenland
 verdwalen en geen internet ter beschikking hebben.

In de komende weken wil ik nog een paar andere apps zoals bv. Strava en Sports Tracker testen, en zal daar dan ook verslag van doen. Mocht iemand nog een andere leuke en handige app kennen, dan laat het maar even weten!

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen