Woon-/werkverkeer

Zojuist voor het eerst met de Mango naar het werk gereden. Afgezien van wat knelpunten in de route viel dat helemaal niet tegen.

Ik denk dat ik een nog grotere hekel aan verkeerslichten ga krijgen. Is het in de auto al niks dat die krengen altijd op rood lijken te staan, dan is het in de velomobiel helemaal balen. Het kost ontzettend veel energie om de velomobiel iedere keer weer op gang te brengen, dus remmen (laat staan stoppen) is iets wat je liever niet doet.

Ook zitten er een paar lelijke drempels in de route. En dan natuurlijk ook net op plekken die ik niet kan omzeilen. Tevens heb ik geleerd dat rotondes ook niet alles zijn. Meestal heb je op het fietspad voorrang, maar door het fietspad te volgen heb je vaak weer scherpere bochten met stoeprandjes. Eén zo'n stoeprandje zorgde er vanmorgen voor dat ik even op 2 wielen reed, wat wel een aparte gewaarwording was, maar wat ik niet al te vaak wil herhalen op die plek. En dan te bedenken dat er mensen zijn die er een sport van maken om bochten op 2 wielen te nemen...

Vanmiddag moet ik op tijd thuis zijn om de kids op te halen, dus dat wordt doortrappen en hopen dat het verkeer meezit.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen