Geen nieuws is goed nieuws...

We zijn intussen alweer een jaar verder, onder het motto "geen nieuws is goed nieuws". Waarom dan nu wel een nieuw artikel? Juist, geen goed nieuws dus...

Ik heb het een paar weken zonder mijn Mango moeten doen. De oorzaak was een freewheel dat niet meer op de achteras vast zat. Omdat zowel de draad van het freewheel, alsook de draad van de naaf wat versleten waren (½+½ is blijkbaar niet 1, maar 0), heb ik maar meteen een compleet achterwiel bij Drymer/Sinner in Groningen besteld. Helaas waren ze daar net door de freewheelvoorraad heen en liet de nieuwe partij even op zich wachten. Maar goed, uiteindelijk heb ik afgelopen vrijdag mijn nieuwe achterwiel kunnen inbouwen en kon ik gisteren weer met de Mango naar het werk. Tot zover het goede nieuws.

Hier volgt het slechte: op weg naar huis ben ik door een auto geramd. Ik kwam bij een rotonde over het fietspad van rechts (zie hier de situatie) en wilde de op de rotonde aansluitende weg kruisen. Ik had al afgeremd omdat ik weet dat ik op deze plek alert moet zijn op auto's die me niet of te laat zien. De automobilist had ook al afgeremd om een brommer/snorfiets, die zo'n 10-20 meter voor mij reed, en twee mij tegemoet komende fietsers voor te laten gaan. Hij rolde langzaam in de richting van het fietspad maar was nog steeds aan het vertragen, zodat ik ervan uit ging dat hij ook mij had gezien. Op het moment dat ik voor hem langs wilde steken gaf meneer gas...

Ik werd precies achter het linker voorwiel geraakt en over het rechter voorwiel omgegooid. Op de rechter kant liggend maakte ik nog een 180° draai, om vervolgens op de vluchtheuvel tot stilstand te komen. Ik ben als eerste (scheldend, mea culpa) uit de fiets gekropen en als eerste op zoek naar mijn CI gegaan. Dit was bij de botsing losgeschoten en naar nu bleek onder de fiets terecht gekomen. Tot nu toe lijkt het alleen maar externe schade te hebben opgelopen, want het werkt momenteel nog wel.
Onder toeziend oog van een toevallig passerende politiepatrouille werden telefoonnummers en adresgegevens uitgewisseld. Daarna heb ik een bevriend garagist gebeld (Auto Bustin in Posterholt, super service, kan ik aanraden!) en die is me met de auto-ambulance komen ophalen.

Wat is de schade?

  • Aan mij: een gekneusde of gebroken rib en gekneusde borstspieren. Omdat het voor het herstel niet veel uitmaakt of de rib gekneusd of gebroken is, en er verder geen aanwijzingen van intern letsel zijn, is het niet nodig om foto's te maken.
  • Aan het CI: een kras op de processor, een flinke kras op de ene kant van de accu en een deuk(!) en krasjes op de andere kant.
  • Aan de Mango: de body op diverse plaatsen gebroken (aan de kant dat de auto mij geraakt heeft), gelcoat gebarsten of afgeschuurd, spiegeltje afgebroken, bevestiging van het Versatile-dakje (Tenax drukknoppen) uit de body gescheurd, minimaal 1 stuurstang verbogen, verbogen voorwiel, en vast nog een paar dingetjes die ik nu nog niet heb kunnen zien of over het hoofd heb gezien...

Ik heb de automobilist gisteravond nog een SMSje gestuurd met de vraag of hij me zijn verzekeringsgegevens en een (kopie van het) ingevulde schadeformulier wil toezenden. Nu maar even afwachten wat zijn verzekering hiervan gaat maken.

Afdruk van autobumper op linkerzijde
Afdruk van de autobumper op de linker flank.

Gat op de rand van linker wielkast
Gat op de rand van de linker wielkast.

Breuk in bodem
Breuk in de bodem.

Breuk in wielkast onder lichtconsole
Breuk in de wielkast, onder de lichtconsole.

Afgeschuurde gelcoat en uitgebroken bevestiging dakje
Afgeschuurde/afgesprongen gelcoat en uitgescheurde bevestiging Versatile-dakje.

 Afgebroken spiegeltje
Afgebroken spiegeltje.

Verbogen stuurstang
Verbogen stuurstang.

Verbogen rechter voorwiel
Verbogen rechter wiel.

Reacties   

 
+1 #5 Marc 22-06-2016 18:53
Da's geen goed nieuws inderdaad. Sterkte en succes met herstel en afwikkeling!
Citeer
 
 
0 #4 Oliver. 22-06-2016 13:06
Paul van Roekel zei:
Ai. Die plantenbakken helpen natuurlijk ook niet voor de zichtbaarheid.

Die plantenbakken zijn inderdaad ondingen voor ligfietsers, maar in dit geval reed ik, vanuit de automobilist gezien, voor de bakken langs.
Citeer
 
 
+1 #3 Erwin de Vries 22-06-2016 09:10
Beste Oliver,

Hopelijk gaat het snel weer beter met je ribben. het lijkt me dat er weinig discussie over de schuldvraag kan zijn; je reed immers over een fietspad met voorrang. Na mijn eigen ongeluk op 17/2 heeft mijn rechtsbijstandv erzekering het hele schade-verhaalg ebeuren geregeld en dit is me goed bevallen.
Citeer
 
 
+1 #2 Paul van Roekel 22-06-2016 07:58
Ai. Die plantenbakken helpen natuurlijk ook niet voor de zichtbaarheid.
Citeer
 
 
+1 #1 Søren 21-06-2016 16:10
Sad to read, Not good reading, I am glad to read that there is no "major" damage to your body. Hoping for the best for you and your velomobile
/søren
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen