1e echte testrit

Gisteren heb ik de Mango in Dronten bij Velomobiel.nl opgehaald. Ymte en Theo waren zeer behulpzaam, en hebben geholpen met het afstellen op mijn lengte en het laden van de velomobiel op de auto. Op de terugreis ben ik nog een wieldoekje kwijtgeraakt, maar verder is alles voorspoedig verlopen.

Vandaag heb ik dan mijn eerste serieuze testrit gemaakt, en ik moet zeggen dat dat een beetje tegenviel. Het is toch goed te merken dat ik de afgelopen jaren wel erg weinig met mijn benen heb hoeven doen. En dat is een understatement!

Verder denk ik dat schoenen met cleats erg veel zouden helpen. Waar je bij een gewone fiets bovenop de pedalen duwt en ze daar ook op kunt laten rusten, duw je bij een ligfiets de pedalen naar voren en willen je voeten en benen omlaag als je geen druk op de pedalen geeft. Met "wielrenschoenen" zou je het van de pedalen afschuiven in elk geval ondervangen.

Wellicht had ik in Dronten ook een iets groter rondje moeten maken, want de afstelling had nog wat beter gekund. Maar dat is natuurlijk helemaal mijn eigen schuld; had ik maar wat meer meters moeten testen. Eens kijken of ik dat één dezer dagen zelf nog kan aanpassen.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen