Data-analyse

Tot nu toe heb ik (vrijwel) al mijn ritten met de Strava-app op de telefoon vastgelegd, maar laat ik nou vorige week jarig zijn geweest...

Dus voor ik verder ga wil ik mijn lieve vrouw en al diegenen die een financiële bijdrage hebben geleverd, bedanken voor mijn nieuwe speeltje: een Garmin Edge 800 met hartslagmonitor en snelheids-/cadanssensor. Hiermee kan ik niet alleen de ritten opnemen en analyseren zoals ik met de telefoon al deed, maar ik heb er ook meer informatie (hartslag en cadans)bij en kan de Garmin voor navigatie gebruiken. Dat laatste is vooral bij langere ritten "in den vreemde" nogal handig.

Op de dag van mijn verjaardag kwam het pakketje met de post. Ik wist al wat er in zat (ik had het immers zelf besteld), maar had me voorgenomen te wachten met uitpakken tot het hele gezin erbij zou zijn. Helaas ging op een gegeven moment de telefoon en was er sprake van "wat later thuis"... dus heb ik het pakketje maar in het bijzijn van de kinderen geopend.
Als eerste even gekeken of alles erbij zat wat erbij hoorde te zitten, en dat leek zowaar te kloppen. Daarna het apparaat aan de lader gehangen en me in de Verkorte handleiding verdiept. Nou ja, verdiept... Zoveel valt er in die verkorte dingen niet te lezen, dus dan maar (on)geduldig wachten tot de Edge geladen is. Dit duurde wel even en aangezien er intussen ook al weer wat visite over de vloer kwam, heb ik de voortzetting van mijn eerste inspectie tot de volgende dag moeten uitstellen.
Helaas was de volgende dag weer een werkdag en bleef alleen de avond over om me in het apparaat te verdiepen. Ik heb op mijn gemak eens alle functie bekeken en ben er eventjes mee naar buiten gegaan om te zien of de GPS-ontvangst goed werkte. Intussen had ik ook ontdekt dat het meegeleverde kaartmateriaal bagger was. Nu was ik toch al van plan om er andere kaarten op te zetten, maar dat leek eerst geen prioriteit te hebben. Nu ik de kaarten (voor zover je ze überhaupt zo mag noemen) had gezien werd dit dus PRIO-1!
Dus eerst maar eens Google gevraagd hoe dit te doen. Eén van de zoekresultaten gaf een mooie handleiding in een duidelijk stappenplan waarmee ik aan de slag ben gegaan. Ik heb nu een zo groot mogelijke kaart op de Micro-SD gezet, maar weet nog niet of een paar kleinere wellicht toch handiger/sneller zal zijn. Ook weet ik niet of ik nu het meest ideale kaartmateriaal heb gekozen, want al is het vaak op Open(Street)Maps gebaseerd, de kwaliteit schijnt nogal verschillend te zijn. De tijd zal het allemaal moeten leren.
Voorlopig kan ik echter (denk ik) vooruit, en ik ben nu vooral druk doende met het bestuderen van allerlei software om mijn ritten vooraf te kunnen plannen. Gelukkig heb ik daar nog even tijd voor, want het weer blijft waarschijnlijk voorlopig niet echt om over naar huis te schrijven. En al heb je dan een velomobiel, het fietst toch stukken fijner bij mooi weer!

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen