Weer (velo)mobiel!

Na 7 lange weken niet echt te hebben gefietst, kan ik nu weer conditie gaan opbouwen. En dat is hard nodig! 

De voorbije weken heb ik nauwelijks op een fiets gezeten; een paar korte ritjes op de gewone fiets en een inspanningstest in het ziekenhuis stellen niks voor als je normaal toch minimaal 100 km in een week rijdt. e eerste weken na het ongeluk gingen gelukkig snel voorbij, met dank aan de feestdagen en een midweekje Texel. Maar de afgelopen 2 weken begon ik toch steeds meer gefrustreerd te raken (waarvoor bij deze mijn excuses naar de andere gezinsleden...). Zeker nadat er iets spaak liep in de communicatie tussen Etienne en mij, waardoor een hele week verloren is gegaan. Maar goed, shit happens, en de hoofdzaak is dat de Mango weer terug op de piste is.

Etienne heeft weer een knap staaltje werk geleverd. Zeker gezien het feit dat hij zelf de verfspuit ter hand heeft moeten nemen omdat de spuiter het te druk had. En daarop wilde ik niet meer wachten! Prettige bijkomstigheid is, dat het allemaal iets goedkoper uitgevallen is. Hoe doet die man het toch, vraag ik me dan wel eens af!?

Dat ik een behoorlijke conditiestaat heb opgelopen verbaast me eigenlijk niks. Als je bedenkt dat de feestdagen in mijn gedwongen rustpauze vielen, valt die 1-1½ kilo die ik aangekomen ben reuze mee. Toch viel de rit van EMvelomobiel naar huis nog behoorlijk tegen! Een gemiddelde van slechts 27,1 km/u ben ik op een afstand van 30 km niet gewend. Nu zullen een lastige wind, de lagere temperatuur en de niet optimale bandenspanning daar voor een deel ook debet aan zijn, maar het moge duidelijk zijn dat er werk aan de winkel is...

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen