Update crash nr.2

De verzekeraar heeft zich binnen een week bij mij gemeld en de aansprakelijkheid erkend. Als ik eerlijk ben had ik dat zo snel niet verwacht! Dit haalt meteen een stuk spanning bij me weg.

De mevrouw aan de telefoon was heel aardig en vroeg allereerst naar mijn gezondheid en evt. letsel, en daarna naar zaken als de waarde van de velomobiel, mijn inschatting van de schade, of ik foto's had, waar ik de Mango kon laten repareren, etc. Aan het einde van het gesprek heeft ze gezegd dat ze nog wat vragen in een mailtje zou samenvatten en daarbij ook de aansprakelijkheid zou erkennen. Een uurtje later was de mail binnen en had ik die erkenning dus zwart op wit.

Omdat ik zelf geen tijd had om de Mango naar Emvelomobiel te brengen heeft Etienne 'm anderhalve week na de aanrijding op zondagmiddag(!) opgehaald en 's avonds had ik de schadeopgave al binnen. Dat noem ik nog eens service!!!

De schadeopgave, aankoopnota van de Mango en nog een paar foto's van de schade heb ik diezelfde zondagavond naar de verzekering doorgestuurd. In die mail had ik vermeldt dat ik op een spoedige afhandeling hoopte, zodat mijn kosten voor vervangend vervoer niet te hoog zouden oplopen. Daarmee hoopte ik de zaak wat te bespoedigen, want gezien ik die kosten ook zou claimen zou een snelle afhandeling ook voor de verzekering voordelig zijn. Ik hoopte dat ik Etienne snel kon laten weten dat hij met het herstel kon beginnen zonder dat er nog een expert aan te pas zou komen.

En dan duurt het toch lang, als je op een antwoord zit te wachten. De eerste week ging voorbij, en de tweede was ook al op de helft toen het me te lang ging duren en ik op het punt stond om te bellen. Net op dat moment kwam het bevrijdende mailtje van de verzekering binnen. Door overdracht van het dossier naar een andere medewerker had het allemaal wat langer geduurd. Hoe dan ook, er kwam geen expert meer aan te pas dus de Mango kon hersteld worden, en dat was voor mij het belangrijkste.

Als alles goed gaat heeft Etienne volgende week tijd om aan de klus te beginnen. Helaas zitten dan de Kerstdagen en de jaarwisseling dwars zodat het 2014 is eer ik mijn fiets weer terug kan gaan halen. Hopelijk is 'ie het voor het eerste weekend van het nieuwe jaar klaar, zodat ik 'm op zaterdag 4 januari kan gaan halen. Ik wil eindelijk weer met de fiets naar het werk!

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen