EMvelomobiel-kap

Vandaag ben ik naar EMvelomobiel gereden om mijn ketting en versnellingen toch nog eens te laten nakijken.

Etienne heeft de boel grondig bekeken en daarna de ketting een stukje ingekort. Nu zou deze er in elk geval niet meer zo snel af mogen lopen. Met de versnellingen waren wat hardnekkigere problemen, maar ook deze had hij vrij snel getackeld.

In de tussentijd was mijn oog op de gele Race-/Tourkap gevallen die in de werkplaats stond. Deze had ik vorige week in Peer al eens bewonderd, maar omdat Etienne en Mady het daar druk genoeg hadden en ik toch een afspraak wilde maken, heb ik ze toen alleen op een afstandje bekeken. Vandaag was het dus tijd om ze even van dichtbij te bekijken en... heb ik 'm maar meteen gekocht.

Twee conclusies kan ik nu al trekken: zo'n kap maakt je echt wel een paar kilometer per uur sneller, en met dit weer kun je beter zonder kap rijden!

Reacties   

 
0 #2 Oliver1 26-12-2014 17:42
Hoi Michiel,

sorry voor het late antwoord, maar ik had het afgelopen jaar helaas wat andere dingen aan mijn hoofd.

Het ligt eraan waar je de kap voor wilt gaan gebruiken. Als het voor wedstrijden is, dan is dit zeer zeker een prima kap. In het verkeeer voel ik me persoonlijk(!) te zeer belemmerd in het zicht en oor de ruimte in de kap. Ik heb echter geen vergelijk met andere kappen zoals die van Sinner of die van Wim Schermer, dus om daarom deze kap in dit opzicht slecht te noemen gaat me te ver.
Mocht je kans zien om één of meerdere kappen te testen, dan zou ik dat zeker aanraden.

Groetjes, Oliver
Citeer
 
 
0 #1 michiel 15-11-2014 16:23
beste Olivier,
ik heb het voornemen om een race/tourkap te kopen voor mijn mango, wat zijn uw ervaringen met de emvelomobielkap ?is het een aanrader;-)

mvg Michiel
Citeer
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen