Training Apps (3)

Vorige week heb ik een paar dagen de app Strava geprobeerd en ben voor het directe vergelijk ook nog eens een paar keer op de eerder geteste apps terug gevallen.

T.o.v. Endomondo en Sports Tracker focust Strava veel sterker op competitie. Zo kun je bv. stukken van je rit als segment opslaan en delen. Als je zelf of iemand anders dan hetzelfde stuk aflegt, worden de tijden met elkaar vergeleken en in een ranking gezet.

Net als bij Endomondo moet je bij Strava voor bepaalde onderdelen een abonnement pakken, alleen is Strava nog een stuk duurder dan Endomondo. Om de app als basisintrument om je trainingen danwel ritten te registreren te gebruiken heb je deze uitbreiding echter niet nodig.

Waar Sports Tracker en Endomondo gebruik maken van een kaart waarop je activiteiten van anderen kunt zoeken, heeft men bij Strava gekozen voor een search engine waarin je meteen kunt filteren op soort activiteit, afstand, duur, etc. Voor beide opties is wat te zeggen, het ligt er een beetje aan wat je persoonlijk meer aanspreekt of hoe je het gebruikt.

Qua privacy steekt Strava met kop en schouder boven de andere geteste apps uit. Om details en trainingen van een gebruiker te kunnen zien moet je zijn ingelogd. Wil je als gebruiker een rit (met niet-gebruikers) delen, dan zul je een link naar die specifieke rit moeten delen.
W
aarvan ik vooral gecharmeerd ben, is de optie "Hidden Locations". Hier kun je adressen opgeven die op je activiteitenkaartjes niet zichtbaar zijn, als je rit binnen een straal van 500-1.000 meter start of eindigt. Zo kun je dus je woon- en/of werkadres voor andere gebruikers verbergen. Dit is bij Endomondo en Sports Tracker niet mogelijk. Hoewel ik een aantal opties bij de andere apps beter vind, zal ik puur vanwege deze optie in de toekomst voor de gratis versie van Strava gebruik gaan maken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen